Sälja sin bostad och flytta till hyresrätt

Går du i flyttankar? Kanske börjar du känna ett behov av något större, eller också är det dags att börja kika på något som är litet mindre. Oavsett anledning finns det tillfällen i livet där en försäljning av bostaden kan bli aktuell. Din nuvarande bostad kan vara en villa eller en lägenhet och kanske kommer du på tanken att istället hyra dig en lägenhet. Här nedan ska vi titta just på det här med att sälja bostaden och istället flytta till en hyresrätt.

Anledningar till att flytta till en hyresrätt

Den största anledningen till att överhuvudtaget flytta kan förstås variera, som redan nämnts. Förutom det uppenbara att du antingen behöver en större eller mindre bostad än din nuvarande, baseras beslutet om att sälja bostaden och flytta till en hyreslägenhet på olika grundval. Många tycker dock helt enkelt att det är skönt att flytta till en hyresrätt. Hur det än är så innebär ett ägande trots allt en del potentiella bekymmer som man till stor del slipper när man hyr sin bostad.

Det bekväma med en hyresrätt är att det alltid går att ringa på hjälp om det skulle hända något, exempelvis om du skulle ha problem med vatten eller el i din lägenhet. Det här är änden där du oftast får ta hjälp även när du bor i en villa eller bostadsrätt, förstås, men skillnaden är att du i en hyresrätt inte behöver betala (annat än inbakat via hyran). Detta förutsatt att det inte är du själv som orsakat elfelet eller vattenläckaget genom någon form av försummelse.

I en hyresrätt behöver du inte tänka på fastighetsskatt och liknande kostnader, eftersom detta helt enkelt ingår i den hyra du betalar. Inte heller behöver du oroa dig för värdeminskning av din bostad när du hyr den. Skulle du vilja flytta från din hyresrätt av någon anledning behöver du samtidigt inte ha bekymret med att sälja bostaden. Kanske är det dessutom så att du börjat tröttna på trädgårdsarbetet kring den egna villan, eller börjar bli less på att ombesörja snöskottning om vintrarna. Allt det här sammantaget gör att det många gånger känns lockande att hyra din lägenhet. Du hittar enkelt lediga lägenheter på ledigalagenheter.org där du också finner mängder av samlad information som kommer väl till pass när du letar ny bostad. På Ledigalagenheter finns en komplett lista med privata hyresvärdar som hjälper dig i ditt sökande.

Varför inte satsa på en hyresrätt nästa gång det börjar bli dags att flytta till något annat? Det är definitivt något att överväga om du önskar ett problemfritt boende med flexibilitet.

Jämför mäklararvoden när du ska sälja din bostad

Alla mäklare berättar gärna om hur duktiga dem är, hur många lägenheter de sålt och till vilka priser. Men det viktigaste är ju att hitta en mäklare som fått riktigta omdömen från tidigare säljare.
Hittamäklare.se kan du gratis samla in offerter från de bästa mäklarna i ditt område/stad. Du binder inte upp dig på något när du fyller i dina uppgifter och du kan utan problem tacka nej till alla offerter du fått. Det tar ca 3 min att fylla i formuläret och sedan kan du få en inblick i hur arvoden/provisioner ligger bland mäklarna i din stad.
Du kan även kolla upp olika mäklare samt deras omdömen i topplistan som finns på Hittamäklare.se.
Till sist kan du välja att bjuda hem den/de mäklarna som du tror kan sälja din lägenhet till det högsta slutpriset. 

Booli.se har skapat tjänsten Hittamäklare.se - Nätets bästa tjänst när du ska jämföra mäklarofferter på nätet

12 sep 2019