Sälja sin bostad och flytta till hyresrätt

Går du i flyttankar? Kanske börjar du känna ett behov av något större, eller också är det dags att börja kika på något som är litet mindre. Oavsett anledning finns det tillfällen i livet där en försäljning av bostaden kan bli aktuell. Din nuvarande bostad kan vara en villa eller en lägenhet och kanske kommer du på tanken att istället hyra dig en lägenhet. Här nedan ska vi titta just på det här med att sälja bostaden och istället flytta till en hyresrätt.

Anledningar till att flytta till en hyresrätt

Den största anledningen till att överhuvudtaget flytta kan förstås variera, som redan nämnts. Förutom det uppenbara att du antingen behöver en större eller mindre bostad än din nuvarande, baseras beslutet om att sälja bostaden och flytta till en hyreslägenhet på olika grundval. Många tycker dock helt enkelt att det är skönt att flytta till en hyresrätt. Hur det än är så innebär ett ägande trots allt en del potentiella bekymmer som man till stor del slipper när man hyr sin bostad.

Det bekväma med en hyresrätt är att det alltid går att ringa på hjälp om det skulle hända något, exempelvis om du skulle ha problem med vatten eller el i din lägenhet. Det här är änden där du oftast får ta hjälp även när du bor i en villa eller bostadsrätt, förstås, men skillnaden är att du i en hyresrätt inte behöver betala (annat än inbakat via hyran). Detta förutsatt att det inte är du själv som orsakat elfelet eller vattenläckaget genom någon form av försummelse.

I en hyresrätt behöver du inte tänka på fastighetsskatt och liknande kostnader, eftersom detta helt enkelt ingår i den hyra du betalar. Inte heller behöver du oroa dig för värdeminskning av din bostad när du hyr den. Skulle du vilja flytta från din hyresrätt av någon anledning behöver du samtidigt inte ha bekymret med att sälja bostaden. Kanske är det dessutom så att du börjat tröttna på trädgårdsarbetet kring den egna villan, eller börjar bli less på att ombesörja snöskottning om vintrarna. Allt det här sammantaget gör att det många gånger känns lockande att hyra din lägenhet. Du hittar enkelt lediga lägenheter på ledigalagenheter.org där du också finner mängder av samlad information som kommer väl till pass när du letar ny bostad. På Ledigalagenheter finns en komplett lista med privata hyresvärdar som hjälper dig i ditt sökande.

Varför inte satsa på en hyresrätt nästa gång det börjar bli dags att flytta till något annat? Det är definitivt något att överväga om du önskar ett problemfritt boende med flexibilitet.

Samla in offerter från olika mäklare 

Ett enkelt och helt kostnadsfritt alternativ för att se hur mycket mäklarna tar i arvode/provision i just din stad är att använda hemsidan Mäklarofferter.se.

Sidan är helt gratis och du behöver inte vara orolig, du förbinder dig inte till någonting när du fyller i dina uppgifter. De hjälper dig att inhämta offerter ifrån olika fastighetsmäklare i ditt område med några enkla knapptryck. Det positiva med detta är att du får en bild över hur provisioner/mäklararvoden ligger i just ditt område. Snabbt och enkelt har du skaffat dig ett gäng offerter att jämföra och sedan kan du besluta om vilken/vilka mäklare du vill bjuda hem på ett möte eller anlita

På Mäklarofferter.se kan du även se omdömen på alla fastighetsmäklare från deras tidigare försäljningsuppdrag samt en topplista över de bästa mäklarna i din stad.

12 sep 2019