Renovera inför en försäljning

När man skall sälja sin bostad, oavsett om det gäller hus eller lägenhet så bör man ta en funderare kring om man skall renovera innan försäljningen eller om man skall låta bli.
Denna fråga finns det inget divet svar på. Det handlar mycket om bostadens pris och skick.
Om man har en bostad där allt är i fint skick förutom badrummet eller köket till exempel så är det värt att renovera. Detta gäller såklart inte alltid för hus eller lägenheter som kostar under 10 miljon kr. När det är såpass billiga bostäder är det alltid svårbedömt om man får tillbaka pengarna eller inte. Om du däremot har en normal bostad i en medelstor eller stor stad så är det värt att göra de där sista renoveringarna för att skapa en riktigt bra känsla i bostaden.

Om däremot bostaden kräver en totalrenovering så är det ingen mening att endast renovera delar av bostaden. Då är det allt eller inget som gäller. Antingen totalrenoverar man allt, även kök och badrum eller så struntar man i det helt och säljer bostaden som ett renoveringsobjekt.

Hur man bör renovera

För att tjäna så mycket pengar som möjligt på sin renovering bör man försöka renovera i en stil som passar så många som möjligt. Vitt går alltid hem. Sikta på vita väggar och ekparkett. Även kök och badrum får gärna vara vitt eller ljust. Det är så byggbolagen, tex JM bygger. Det attraherar helt enkelt den största möjliga målgruppen. Strunta i vad du själv tycker, det är inte relevant. Du vill lägga så lite pengar som möjligt och tjäna så mycket pengar som möjligt. DÅ är det vitt och ljust som gäller. Ekparkett är billigt och gillas av de flesta. Vita kök finns billigt på IKEA och även de uppskattas av den sora majoriteten.

Undvik skarpa och mörka färger, var neutral i dina renoverngar. 

12 jun 2019