Renovera inför en försäljning

När man skall sälja sin bostad, oavsett om det gäller hus eller lägenhet så bör man ta en funderare kring om man skall renovera innan försäljningen eller om man skall låta bli.
Denna fråga finns det inget givet svar på. Det handlar mycket om bostadens pris och skick.
Om man har en bostad där allt är i fint skick förutom badrummet eller köket till exempel så är det värt att renovera. Detta gäller såklart inte alltid för hus eller lägenheter som kostar under 10 miljon kr. När det är såpass billiga bostäder är det alltid svårbedömt om man får tillbaka pengarna eller inte. Om du däremot har en normal bostad i en medelstor eller stor stad så är det värt att göra de där sista renoveringarna för att skapa en riktigt bra känsla i bostaden.

Om däremot bostaden kräver en totalrenovering så är det ingen mening att endast renovera delar av bostaden. Då är det allt eller inget som gäller. Antingen totalrenoverar man allt, även kök och badrum eller så struntar man i det helt och säljer bostaden som ett renoveringsobjekt.

Hur man bör renovera

För att tjäna så mycket pengar som möjligt på sin renovering bör man försöka renovera i en stil som passar så många som möjligt. Vitt går alltid hem. Sikta på vita väggar och ekparkett. Även kök och badrum får gärna vara vitt eller ljust. Det är så byggbolagen, tex JM bygger. Det attraherar helt enkelt den största möjliga målgruppen. Strunta i vad du själv tycker, det är inte relevant. Du vill lägga så lite pengar som möjligt och tjäna så mycket pengar som möjligt. DÅ är det vitt och ljust som gäller. Ekparkett är billigt och gillas av de flesta. Vita kök finns billigt på IKEA och även de uppskattas av den stora majoriteten.

Undvik skarpa och mörka färger, var neutral i dina renoveringar. 

Jämför mäklararvoden när du ska sälja din bostad

Alla mäklare berättar gärna om hur duktiga dem är, hur många lägenheter de sålt och till vilka priser. Men det viktigaste är ju att hitta en mäklare som fått riktigta omdömen från tidigare säljare.
Hittamäklare.se kan du gratis samla in offerter från de bästa mäklarna i ditt område/stad. Du binder inte upp dig på något när du fyller i dina uppgifter och du kan utan problem tacka nej till alla offerter du fått. Det tar ca 3 min att fylla i formuläret och sedan kan du få en inblick i hur arvoden/provisioner ligger bland mäklarna i din stad.
Du kan även kolla upp olika mäklare samt deras omdömen i topplistan som finns på Hittamäklare.se.
Till sist kan du välja att bjuda hem den/de mäklarna som du tror kan sälja din lägenhet till det högsta slutpriset. 

Booli.se har skapat tjänsten Hittamäklare.se - Nätets bästa tjänst när du ska jämföra mäklarofferter på nätet

12 jun 2019