Mäklarkostnad vid bostadsförsäljning

Mäklarkostnad vid bostadsförsäljning
När det är dags att sälja sin bostad är det bekvämt och tryggt att ha en fastighetsmäklare som sköter allt det praktiska i samband med visningar och kontraktsskrivning. En mäklare hjälper också till med en korrekt marknadsvärdering av din bostad samt ger tips om hur du kan öka försäljningspriset genom att styla hemmet inför fotografering och visning.

Hur mycket kostar det att anlita en mäklare?

Det varierar hur mycket en fastighetsmäklare tar betalt beroende på vilken bostad mäklaren hjälper till med att sälja. Mäklararvodet ligger för det mesta på 35 000 kr eller uppåt. Vilket pris som du kommer att få betala beror på i vilken kommun du bor, vilken mäklare du anlitar och hur mycket din bostad är värd. På sidan mäklararvode.nu hittar du all information du behöver om mäklararvoden och du kan även beräkna vad som är ett rimligt mäklararvode för just din bostad.

Mäklarkostnaden varierar

Olika mäklare använder sig av olika prismodeller och om du är en duktig förhandlare kan du också komma överens med din mäklare om ett extra förmånligt pris. Ett mäklararvode kan bestå av ett fast pris eller ett provisionspris där mäklare får betalt i procent av försäljningspriset. Många mäklare använder sig dessutom av en trappmodell där de får en viss procent av slutsumman upp till utgångsbudet medan de får extra betalt om priset stiger över utgångspriset.

Fördelar med att anlita en mäklare

Det finns många fördelar med att anlita en mäklare vid bostadsförsäljningen. Priset blir nästan alltid högre tack vare en bred marknadsföring och mäklarens kompetens av försäljning. De flesta mäklare anlitar en professionell fotograf som tar bilder på bostaden vilket gör att den lyfts fram på rätt sätt och lockar många köpare som driver upp priset vid budgivningen. Ytterligare en fördel är att mäklaren sköter kontakten med potentiella köpare och tar hand om allt det praktiska med köpeavtal och kontakt med banker.

Jämför mäklarkostnaden när du ska sälja din bostad

Alla mäklare berättar gärna om hur duktiga dem är, hur många lägenheter de sålt och till vilka priser. Men det viktigaste är ju att hitta en mäklare som fått riktigta omdömen från tidigare säljare.
Hittamäklare.se kan du gratis samla in offerter från de bästa mäklarna i ditt område/stad. Du binder inte upp dig på något när du fyller i dina uppgifter och du kan utan problem tacka nej till alla offerter du fått. Det tar ca 3 min att fylla i formuläret och sedan kan du få en inblick i hur arvoden/provisioner ligger bland mäklarna i din stad.
Du kan även kolla upp olika mäklare samt deras omdömen i topplistan som finns på Hittamäklare.se.
Till sist kan du välja att bjuda hem den/de mäklarna som du tror kan sälja din lägenhet till det högsta slutpriset. 

Booli.se har skapat tjänsten Hittamäklare.se - Nätets bästa tjänst när du ska jämföra mäklarofferter på nätet

23 aug 2019