Mäklarkostnad vid bostadsförsäljning

Mäklarkostnad vid bostadsförsäljning
När det är dags att sälja sin bostad är det bekvämt och tryggt att ha en fastighetsmäklare som sköter allt det praktiska i samband med visningar och kontraktsskrivning. En mäklare hjälper också till med en korrekt marknadsvärdering av din bostad samt ger tips om hur du kan öka försäljningspriset genom att styla hemmet inför fotografering och visning.

Hur mycket kostar det att anlita en mäklare?

Det varierar hur mycket en fastighetsmäklare tar betalt beroende på vilken bostad mäklaren hjälper till med att sälja. Mäklararvodet ligger för det mesta på 35 000 kr eller uppåt. Vilket pris som du kommer att få betala beror på i vilken kommun du bor, vilken mäklare du anlitar och hur mycket din bostad är värd. På sidan mäklararvode.nu hittar du all information du behöver om mäklararvoden och du kan även beräkna vad som är ett rimligt mäklararvode för just din bostad.

Mäklarkostnaden varierar

Olika mäklare använder sig av olika prismodeller och om du är en duktig förhandlare kan du också komma överens med din mäklare om ett extra förmånligt pris. Ett mäklararvode kan bestå av ett fast pris eller ett provisionspris där mäklare får betalt i procent av försäljningspriset. Många mäklare använder sig dessutom av en trappmodell där de får en viss procent av slutsumman upp till utgångsbudet medan de får extra betalt om priset stiger över utgångspriset.

Fördelar med att anlita en mäklare

Det finns många fördelar med att anlita en mäklare vid bostadsförsäljningen. Priset blir nästan alltid högre tack vare en bred marknadsföring och mäklarens kompetens av försäljning. De flesta mäklare anlitar en professionell fotograf som tar bilder på bostaden vilket gör att den lyfts fram på rätt sätt och lockar många köpare som driver upp priset vid budgivningen. Ytterligare en fördel är att mäklaren sköter kontakten med potentiella köpare och tar hand om allt det praktiska med köpeavtal och kontakt med banker.

Samla in offerter från olika mäklare 

Ett enkelt och helt kostnadsfritt alternativ för att se hur mycket mäklarna tar i arvode/provision i just din stad är att använda hemsidan Mäklarofferter.se.

Sidan är helt gratis och du behöver inte vara orolig, du förbinder dig inte till någonting när du fyller i dina uppgifter. De hjälper dig att inhämta offerter ifrån olika fastighetsmäklare i ditt område med några enkla knapptryck. Det positiva med detta är att du får en bild över hur provisioner/mäklararvoden ligger i just ditt område. Snabbt och enkelt har du skaffat dig ett gäng offerter att jämföra och sedan kan du besluta om vilken/vilka mäklare du vill bjuda hem på ett möte eller anlita

På Mäklarofferter.se kan du även se omdömen på alla fastighetsmäklare från deras tidigare försäljningsuppdrag samt en topplista över de bästa mäklarna i din stad.

23 aug 2019