Förberedelser & visning

När du har bestämt dig för att sälja din lägenhet och upprättat kontakt med en mäklare samt ordnat med information, bestämt utgångspris och marknadsföringsstrategi, så är det dags att börja förbereda lägenheten för visning. Detta är en kreativ del i försäljningsprocessen för ju bättre du är på att förbereda lägenheten, desto högre pris kommer du troligen att få för den.

Rensa och städa

Först är det viktigt att man rensar ut och städar riktigt ordentligt. Ska du ändå snart flytta så är en rejäl utrensning på sin plats i vilket fall som helst. Ge bort, sälj och släng så mycket du kan av sakerna du inte vill behålla och avlägsna gärna en del plotter, även om det är saker du planerar att behålla.

Sedan genomför du en riktig storstädning, anlita en städfirma om du själv inte har tid, lust eller möjlighet. Det finns inget som är så oattraktivt som oreda och smuts och även om en spekulant försöker att se bortom sådana “lager” så påverkar det intrycket hen får av lägenheten.

Styla

När man är klar med de grundläggande förberedelserna inför visningen av sin lägenhet så kommer man till finliret. Man kan tjäna rejält på att homestyla, som det kallas, dvs. att dekorera sin lägenhet på ett sådant vis så att det attraherar gemene man. Det finns homestylingfirmor som anlitas bara för detta uppdrag och inte sällan är det värt investeringen. Om man själv har en känsla för inredning och estetik så klarar man av att homestyla själv. Det ska vara så ljust, fräscht och hemtrevligt som möjligt.

Locka alla sinnen

Det kan vara fördelaktigt att locka besökarnas alla sinnen vid visningen av din lägenhet. Sätt på kaffe och grädda bullar i ugnen. Låt toan dofta fräscht av rengöringsmedel. Ställ färska snittblommor på borden och spela skön musik i bakgrunden. Se också till att allt naturligt ljusinsläpp är öppet för ljus är alltid eftertraktat. Din mäklare har säkert massor av bra idéer.

Samla in offerter från olika mäklare 

Ett enkelt och helt kostnadsfritt alternativ för att se hur mycket mäklarna tar i arvode/provision i just din stad är att använda hemsidan Mäklarofferter.se.

Sidan är helt gratis och du behöver inte vara orolig, du förbinder dig inte till någonting när du fyller i dina uppgifter. De hjälper dig att inhämta offerter ifrån olika fastighetsmäklare i ditt område med några enkla knapptryck. Det positiva med detta är att du får en bild över hur provisioner/mäklararvoden ligger i just ditt område. Snabbt och enkelt har du skaffat dig ett gäng offerter att jämföra och sedan kan du besluta om vilken/vilka mäklare du vill bjuda hem på ett möte eller anlita

På Mäklarofferter.se kan du även se omdömen på alla fastighetsmäklare från deras tidigare försäljningsuppdrag samt en topplista över de bästa mäklarna i din stad.