Att tänka på vid lägenhetsförsäljning

Skall du göra dig av med din kära bostad? Kanske är det dags att sälja för att byta till en ny eller så skall du sälja din bostad och använda pengarna till en jordenrunt resa. Oavsett hur framtiden ser ut så vill du såklaret få ut så mycket som möjligt i föräsljningspris när du säljer lägenheten. I denna artikel skall vi ge tips och råd kring hur du skall tänka när det är försäljningsdags. För att du skall lyckas kräma ut så mycket pengar som möjligt ur din lägenhet så kommer du att behöva anstränga dig lite. Det kommer dock att vara för den bästa timpengen som du någonsin haft. Det kan nämligen vara så att de små justeringar och ändringar som du gör leder till tiotusentals kronor i din ficka.

Bara en sådan enkel och självklar sak som att storstäda lägenheten inför försäljningen kan gör att spekulanter får en mycket bättre magkänsla och därmed är beredd att lägga ett par bud extra för att få köpa din lägenhet.

Ha en ren lägenhet 

Städningen är som vi nämner ovan superviktig. Lägenheten skall vara storstädad från golv till tak. Inga fläckar och dammtussar får finnas. Om du inte är beredd att ligga på knä och putsa i en hel dag så rekomenderar vi att du anlitar en städfirma. Det kostar ett par tusenlappar men då får du lägenheten fläckfri.

Styling

Om du inte själv har en ådra för hemindredning så rekomenderar vi att du anlitar en stylist. Åtminstone sålänge din bostad är värde en miljon kronor eller mer. Homestyling innebär att du anlitar en firma som stylar om din lägenhet. De lägger till och tar bort möbler och övrig inredning för att framställa lägenheten så bra som möjligt. Detta kan göra giganstisk skillnad. Det fungerar eftersom de allra flesta spekulanter går på magkänsla när de köper bostad. En riktigt snygg lägenhet med rätt inreding ger en bättre magkänsla till spekulanterna. Homestyling kostar allt mellan några tusenlappar upp till 30-40.000 kr beroende på vilken firma man anlitar samt hur mycket styling som behövs. Är bostaden helt tom blir det dyrare än om det finns en hel del större möbler i lägenheten som stylingfirman kan använda och kombinera ihop med sina egna stylingprylar.

/salja-lagenhet.jpg

Belysning

När en lägenhet skall säljas är belysningen superviktig. Speciellt om det är en mörk lägenhet. Att använda belysning som gör att lägenheten känns ljus och fräsch kan göra astronomisk skillnad på slutpriset. Ingen vill bo i en mörk och ruggig lägenhet. Ljuset skall dock vara hemtrevligt så det får inte heller vara för ljust. Det skall vara ett behagligt och mysigt ljus. Ljuste beror lite på säsong också. Om du säljer under våren och sommaren skall du satsa på ljust och fräscht. På höst och vinter kan du satsa lite på mysstämningen också. Du kan tända lite ljus och smålapor som gör att lägenehten upplevs som mysig och hemtrevlig. Känslar skall vara att man som spekulant bara vill krypa ner i soffan med en varm filt och en kopp nybryggt kaffe.

20 jan 2019